laupäev, 15. detsember 2012

Trühvlid Domino küpsistega


See aasta tundub jõuluaeg, täpsemalt jõulude-eelne aeg, kuidagi eriti mõnus. Võibolla on põhjuseks aknast välja vaadates paistvad lumevallid, tähtaegadevaba elugraafik, millegi toreda asja ootamine (neid on ka hetkel päris mitu) või siis lihtsalt on kõik praegu nii mõnusalt paika loksunud. Igal juhul ei kavatse ma see aasta kindlasti sellist vaikset kulgemist ja olemist jõulu ajal rikkuda poodides last-minute kingituste ostmisega, vaid kavatsen nii palju kui võimalik kingid ise meisterdada. Pealegi olen avastanud, et lisaks trenni tegemisele tekitab minus endorfiine teistele südamest tulevate kinkide valmistamine. Tiina Jõgeda kirjutas hiljuti oma Ekspressi kolumnis, et teiste abistamine ja teistele millegi "hea" tegemine on üks paremaid teraapiaid. Näiteks tõi ta selle, et koonduslaagri elasid kõige paremini (vaimse tervise osas vist) üle need, kes oma kaasvange aitasid. Mitte et mul nüüd teraapiat vaja oleks ja et kinke teeksin sellepärast, et oma "rasket" kodusolemise ja tsillimise aega "üle elada", aga see on lihtsalt jälle üks äge projekt. Ja projektid mulle väga meeldivad. Arvatavasti sellepärast, et sellel on algus ja lõpp ning teiseks, valin ma alati sellised projektid, mille lõpptulemust on võimalik selgelt silmaga näha. Nagu näiteks see üle-eelmises blogipostituses mainitud trenn+tervislik toitumine - projekt. 

Mul siiamaani meeles, kuidas ma Miami lennujaamas Floridas sõna otses mõttes siruli olin (pinkide vahel) ning kirusin ennast, et olin ära söönud suure topsi vanilje-Oreo küpsisejäätist (Oreo küpsised suht ligilähedased Domino küpsiste maitsele). Ikka selline ehtameerikalik tihedus oli selle jäätisel: kui lusikas jäätise sisse lüüa ja tops teistpidi keerata, ei toimunud mittemingisugust jäätise äravoolu:) Aus värk noh, küpsisetükkide koguse osas. No lihtsalt tahtsin nii hirmsasti nostalgitseda oma SW raamatumüügi suve taga, kui sai seda üks pühapäev (oli see ikka pühapäev...) Idaho ühest mägilinnast ostetud.

Igal juhul võttis see lennujaamas pooloimetuna lebamine mul pikaks ajaks Domino küpsiste isu ära. Mitte et ma oleks neid varem karpide viisi alla kugistanud. Aga nüüd olen oma eluga edasi läinud :) ja täna tundsin, et olen valmis uue võimaluse nendele küpsistele andma. Seda siis jõuludekingituste võtmes. Leidsin ühest blogist hästi lihtsa aga ülimaitsvate Domino küpsiste trühvlite retsepti. Ja jälle pean mainima, et ma ei ole üldse trühvlite inimene, aga need on küll sellised ampsud mida võib teinekordki teha. Ja ma täitsa usun, et emotsioon võib nende trühvlite söömisest hea kohvi kõrvale olla tunduvalt ehedam ja võimsam kui jõulupakist mingi eseme välja kaevamisel ja kappi istuma panemisel.

Trühvlid Domino küpsistega

Vaja läheb:
175 grammi (üks pakk) Domino küpsiseid
90 gr toorjuustu (kasutasin Farmi originaal kodujuustu)
4 Selga küpsist (vanilje oma)
75 gr tumedat vähemalt 70%-list sokolaadi
2 spl õli
Kaunistuseks mandleid, jõhvikaid vm meelepärast

Valmistamine:
Purusta miksriga Domino küpsised. Vahusta kahvli või miksriga toorjuust ning lisa küpsiste purule. Tükelda Selga küpsised kätega või miksriga nii, et jääksid suhteliselt suured tükid (teevad trühvlid mõnusalt krõbedaks) ning lisa massile. Pane segu u pooleks tunniks külmikusse. Seejärel vooli segust väikesed pallikesed (mina sain 17:)) ning pane pallikesed uuesti külmikusse. Seejärel sulata veevannis sokolaad ning lisa sulanud sokolaadi 2 spl õli. See muudab trühvlid ilusalt läikivaks. Kasta parajalt tahked pallikesed sokolaadisegu sisse. Peale lükka vastavalt meeleolule mandlid vms. Pane trühvlid külmikusse tahenema.
Muusikaks Christophe Maé "Belle Demoiselle".








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar