neljapäev, 2. mai 2013

Ricotta-pannkoogid

Nendest pannkookidest olen tahtnud juba tükk aega kirjutada, aga pea alati on juhtunud  nii, et pannkoogid on juba otsas, kui ma küpsetamisega ühele poole saan. Seega mingisugust visuaalset jäädvustust tulemusest polnud veel kuni eilseni õnnestunud saada. Ei ole suutnud ka Jettet veenda selles, et ta hoogu mugimise osas maha võtaks ja mul paar klõpsu teha laseks. Kuna Jettel kasvu juba omajagu, siis tema "nähtamatu" käsi ulatub pea igalt poolt neid kätte saama. Seda pliksi lihtsalt mingi peitmistehnika, haleda pettuse või udujutuga ära ei peta :)

Lisaks sellel kevadel moes olevale avokaadole, on meie pere teiseks suureks lemmikuks kujunenud ricotta kohupiim (tegelikult juba pikemat aega). Olen seda nii magusates kui ka soolastes toitudes kasutanud ning pea alati on toit tulnud imehea. Kuna ricotta on meil külmkapis piima kõrval aukohal ja pea alati olemas, siis leiavad need pannkoogid tee meie lauale vähemalt korra nädalas. 

Nende pannkookide kõrvale ei ole vaja mingit moosi, sest magusust on piisavalt. Igatahes oli eile väga lahe vaadata, kuidas Lotta neid pannikaid kahe suupoolega sõi ja Jette suurest  hirmust (et kohe-kohe saavad otsa) oma söömistempot mitme käigu võrra tõstis. Koostöös Sullaga õnnestus meil korra Jette tähelepanu eemale juhtida ning sain oma paar klõpsu pannkookidest ära teha. Kurb uudis on aga see, et sarnaselt paljudele eelnevatele kordadele jäid mulle vaid rasvased näpud ja pesemist ootavad sööginõud. Sellegipoolest oli kokk väga rahul!



Ricotta-pannkoogid (u 12 tükki, väikesed)

Vaja läheb:
1 pakk (200gr) ricotta kohupiima (eelistan Otto oma)
2 muna
3 spl suhkrut
3 spl jahu
0,5 tl vaniljeekstrakti (ei pea panema)

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ning seejärel kohupiim. Küpseta panni peal suhteliselt madala kuumusega, siis küpsevad ilusti läbi.
Soovitus: kokal soovitan küpsetamise käigus juba paar pannkooki suhu pista, sest pärast võid lihtsalt neist ilma jääda!


Originaalretsept: crystels.blogspot.com

1 kommentaar:

  1. Väga maitsvad koogid! Suhkrukogust vähendasime. Kõik sõltumata vanusest, söövad rõõmuga. Aitäh!!

    VastaKustuta