pühapäev, 29. september 2013

Vürtsikad speltaküpsised

Egas mul seekord pikemat juttu polegi. Lihtsalt pühapäeva lõpetuseks ja Eesti tamm 100 aastapäeva puhul postitan maitsvate vürtsikate speltaküpsiste retsepti. Originaalis on need valged piparkoogid, timmisin selle retsepti lihtsalt tiba tervislikumaks ja lastesõbralikumaks. Kuna mul mõlemad lapsed on olnud sellised auto- ja kärusõitu mittearmastavad lapsed, siis on need küpsised hea ja tervislik variant koju või mõnda teise sihtpunkti jõudmiseks ilma liigse närvikuluta:) 
Jahedate ilmadega on üldse suurenenud isu sokolaadi, vürtsikamate ja toekamate toitude järele. Ja ei saa mainimata jätta, kui mõnusad on olnud viimased õhtud, kui lapsed magavad ning ma saan nautida Sherlock Holmes-i memuaaride raamatut hea punase veiniga.  Mmmm. 



Aga siit siis retsept.

150 gr toasooja võid
1 dl pruuni suhkrut
1 muna
200 ml nisujahu
200 ml speltajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl kaneeli
1,5 tl kardemoni
1,5 tl ingverit

Vahusta toasoa või  suhkruga, seejärel lisa muna. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa järk-järgult puulusikaga segades või-suhkru-muna segule. Sõtku tainas palliks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema. Seejärel rulli tainas u 3 mm paksuseks ning tee meelepärased kujud tainast. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 8-10 minutit.

Kui tahad veel vürtsikamaid küpsiseid, siis suurenda julgelt vürtside kogust:)

PS. Jänese vm looma silmad saad kõrt kasutades.

Ja siit siis suure ring küsimus: kust alustad sina küpsise söömist: kas jänese kõrvadest või jänese sabast?


Allikas: www.tassike.ee

1 kommentaar: