kolmapäev, 20. november 2013

Kiirelt, lihtsalt, tervislikult ehk kaks maiust

Kuna eelmises postituses polnud retsepti, siis korvan selle järgneva postitusega. Need kaks magustoitu on minu praegused vaieldamatud lemmikud. Seda eelkõige seetõttu, et on imelihtsasti tehtavad, väga maitsvad ning annavad mulle ilusti päevase magusaannuse kätte. Pärast lõunasööki söön ühe (või siis kaks-kolm) järgnevat maiust ning õhtune magusaisu on sellega peletatud. Tume sokolaad olevat ju tervislik ka, eksole:)

Sokolaadikorvikesed maapähklivõiga (võetud Raudne Tervis koduleheküljelt)



Koostis:
200-250 g tumedat (vähemalt 70%) šokolaadi
120 g mandlivõid või maapähklivõid)
2 spl mett
1 tl kaneeli
1/2 tl vaniljeekstrakti
Näpuotsaga meresoola

Valmistamine:
1. Sega kausis mandlivõi, mesi, vanilje, kaneel ja sool
2. Sulata teises kausis (kuuma vee vann) šokolaad
3. Aseta 6-kohalisse muffinivormi paberkorvikesed
4. Täida iga korvikese põhi sulanud šokolaadiga (kasuta lusikat)
5. Aseta lusikaga iga šokolaadise põhja peale mandlivõid
6. Täida ääred vedela šokolaadiga
7. Aseta korvikesed vähemalt tunniks külmkappi
8. Võta vormist välja ning naudi imehead maiustust


Kiivipulgakommid sokolaadi ja kookoshelvestega (19. novembri Terevisiooni saatest)


Valmistamine:
1. Sulata kausis tume (vähemalt 70%-ne) sokolaad
2. Koori kiivi ja lõika paksudeks viiludeks.
3. Torka kiivi sisse hambatikk
4. Kasta kiivi mõlemalt poolt sulatatud sokolaadi sisse
5. Aseta sokolaadiga kiivi kookoshelveste sisse
6. Pane pulgakommid tsellofoonpaberi peale ning aseta vähemalt tunniks külmkappi.



3 kommentaari:

  1. Aitäh retsepti eest! Proovisin täna ja ülihea sokolaadimaius tuli:) Ma ei suutnud enam oma mandlivõid süüa, aga sellise seguna oli kohe väga maitsev ja ähvardas enne vormi lisamist otsa saada. Ja isetehtud šokolaad sellisel kujul on ka palju parem!

    VastaKustuta
  2. Väga äge, et maitses! Ma teen seda tavaliselt nädala jagu ette, et igaks päevaks jätkuks üks:) Aga mõni nädal haigutab juba kolmapäeval tühi taldrik vastu...

    VastaKustuta
  3. Mmm, ma hakkasin ise tumedat shokolaadi tegema (kookosvõi-kakao-mesi), peaks selles pähklivõi-kombinatsioonis ka proovima. Kindlasti imemaitsev!

    VastaKustuta