teisipäev, 5. märts 2013

Avokaado-krevetikorvikesed kodujuustuga

Esiteks, mulle leheroheline värv jubedalt meeldib. Teiseks, viimase aja lemmikuks on mul avokaado, mida tarbin pea iga päev kõiksuguste toitude juurde lisandina. Pidavat olema üks nooruslikkuse säilitamise vili, seega enne järgmise nädala sünnipäeva on igati põhjendatud avokaado rohke manustamine:)

Kolmandaks ja viimaseks tõukeks järgneva eelroa valmistamisel oli sõbranna küllatulek, kellele tahtsin prantsuse sibulasupi kõrvale veel midagi väikest ja tervislikku pakkuda. Läksime ostsime lastega poest teisipäeva puhul suure kimbu imearmsaid lillasid tulpe ja hakkasimegi meisterdama. Leheroheline värv, värsked tulbid vaasis ning lõunasöök hea sõbrannaga panevad juba ennelõunat tundma, et teisipäev on igati korda läinud!!!

Avokaado-krevetikorvikesed kodujuustuga

2 küpset avaokaadot
1 tl sidrunimahla
200 grammi kodujuustu (hapukooreta)
150-200 gr krevette soolvees (ma panin tiiger krevette)
1 purustatud küüslauguküüs
hakitud tilli (võib olla ka külmutatud)
soola-pipart
3 täistera tortiljalehte
värskeid salatilehti

Kõigepealt võta tortiljalehed ning lõika neljaks sektoriks. Aseta sektorid muffinivormi aukudesse ning küpseta 175-kraadilises ahjus u 6 minni. Kui vormi ahjust välja võtad, jäta nad natukeseks ajaks tahenema, siis pärast jahtumist on neid hea sealt krõmpsuvana välja võtta. 
Seejärel lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning koori lusikaga sisu välja. Suru kahvliga sisu ühtlaseks massiks ning sega sidrunimahlaga. Lisa kodujuust, nõrutatud krevetid (lõikasin need väiksemateks tükkideks), küüslauk ja till. Maitsesta soola ja pipraga. 
Serveerimisel aseta korvikese põhja leheroheline salatileht ning selle peale salat. Maitseb imehästi. Ja oi-oi kui tervislik see veel on. 


Algallikas: märtsikuu Pere ja Kodu lisa Pere Köök

2 kommentaari: