laupäev, 2. märts 2013

Kaeraküpsised metspähklite ja sokolaadiga ehk I love USA

Täitsa uskumatu, kuidas päike annab energiat ja tõmbab hommikul voodist välja, vaatamata sellele, et magatud öötunde on tulnud ilmselgelt liiga vähe ning nädalavahetuseks koju naasnud mees on andnud üks kord nädalas vaba voli magada nii kaua, kuni süda ihkab. 

Mõnes mõttes on lihtsalt mõnus nädalavahetusel kulgeda ilma igasuguste plaanideta. Teisalt tuleb mingil määral ikka plaanid teha, kuna hing ihkab mingisugustki aega ainult endale. Piirdugu see kasvõi üksinda toidupoes käimisega, aga siis ikka ÜKSINDA :) Teiseks tahaks nädalavahetusel hirmsasti midagi perega koos teha ning seda tuleb planeerida kasvõi juba laste uneaegade pärast. Ja kolmandaks, tuleb võimaldada ka kallil abikaasal käia sportimas vms, sest mai jõua ära kuulata seda juttu, et ka töölkäivatel inimestel olevat OMA AEGA vaja. Ei tööta siin juures minu teooria tööl käimise ja lastega tegelemisel tekkivast vaheldusefektist:) No hea küll. 

Täna hommikul just mõtlesin, et Eestis on ikka nii äge elada, sest siin on juba ilmade osas nii palju kontrasti ja kontrastid muudavad elu huvitavaks. Kasvõi see, et päikesepaistelised ilmad ei saa siin naljalt devalveeruda, sest neid lihtsalt ei ole siin nii palju. Nii hindadki selliseid päikesepaistelisi nädalavahetusi eriti kõrgelt. Sellised kontrastid ilmas panevad jälle mõtlema sellele, kuidas elus on ikka kontraste vaja, et hinnata ja väärtustada rohkem seda, mis sul on, mitte ihaldada seda, mida sul ei ole. Elada hetkes. Mõni peab selleks võibolla midagi negatiivset läbi elama, mõnele piisab võibolla ka millegita/kellegita mõnda aega/ajutiselt ilma elades. Kes teab, see teab, millest jutt on. Aga ise tunnen, et viimase kuu aja jooksul olen muutunud tänulikumaks ja väärtustama rohkem seda, mis mul on. Ja nautima metspähkli-sokolaadi-kaeraküpsiste söömist päikesepaistelisel laupäeval koos perega veelgi rohkem!:) 

Mul igatahes tekkis neid küpsiseid süües täielik USA nostalgia, kuna need küpsised meenutavad Ameerika traditsioonilisi sokolaadiküpsiseid. Ja neid, mida Starbucksi kohvikutes müüakse. Mmmmmmmmmm. 

Kaeraküpsised metspähklite ja sokolaadiga ehk I love USA

175 g e 330ml jahu
2 tl küpsetuspulbrit
140 gr toasooja võid
100 g e 120 ml suhkrut
0,5 tl soola
200 g e 500 ml kaerahelbeid
0,5 dl vett
100 g tumedat (70%) sokolaadi
100 g metspähkleid


Sega retsepti kuus esimest koostisainet omavahel, et tekiks purutaoline mass. Seejärel lisa vesi ja sega kõik taignaks. Kõige viimasena lisa hakitud šokolaad ja pähklid. Tee taignast kaks rulli ning pane need 30 minutiks külmkappi.

Lõika taignast ca 1 cm paksused viilud ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui tainas mureneb, siis lihtsalt vooli kätega ühesuurused latakad. Soojenda ahi 200 kraadini. Pane küpsised ahju ning langeta ahjukuumust 175 kraadini, Küpseta küpsiseid 15-20 minutit. Maitsevad eriti hästi järgmisel päeval, kui on kannatust nii kaua oodata... 




Algretsept Ragne Värgi blogist Kokkama Ragnega (kokkama.blogspot.com)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar