kolmapäev, 9. oktoober 2013

Mangojäätis

Mis on ühist lumelauasõidul, leiva tegemisel ning jäätise valmistamisel? See, et alguses oled jube koba ja libastud/ebaõnnestud tihti, aga iga järgmise sammuga muutud osavamaks. Kuigi vahepeal on hirmus suur tahtmine asi pooleli jätta ja minna tagasi nende asjade juurde, mis hästi välja tulevad. Aga kui lõpuks tuleb välja just nii, nagu sa soovisid, siis see tunne on lihtsalt nii-nii hea!!! Progress ja õppimisvõime olemasolu lisab ikka kõvasti enesekindlust, mis seal salata. Aga jah, jälle tuleb tõdeda (nagu paljude asjadega siin elus) - it's a numbers game!!!

Jõudsin juba kiruda oma jäätisemasinat, mis kunagi hea hinnaga muretsetud sai, ning hakkasin juba vaikselt jõuluvanale kirjutama, et ta uue kobedama masina mulle kuuse alla poetaks. Aga tegelikult ei olnud kristallilise jäätise (selline ärasulanud ja uuesti külmutatud jäätise tekstuur, mis maitses siiski väga hästi) põhjuseks mitte jama masin, vaid lihtsalt üks viga jäätise valmistamise protsessis. Siinkohal kiidusõnad Jamie Oliverile, kes ei eeldanud, et ma olen sündinud jäätisetegemise oskusega, vaid seletas puust ja punaselt ning lihtsalt ära jäätisetegemise protsessi iga etapi. Siit see minu sügisene lemmik tulebki!!!



Vaja läheb:
3 munakollast
2 dl piima
1 dl suhkrut
2 dl 35%-list koort
1 purk East Endi Alponso mangopüreed (seda saab Tallinnas Piprapoest ja NOP-st, Piprapoes on 1,50 eurot odavam!)

Valmistamine:
Vispelda munakollased 1 dl suhkruga kergelt vahtu. Kuumuta piim keemiseni (piim EI TOHI kindlasti keema minna). Nirista see munakollaste hulka, samal ajal pidevalt hoogsalt segades (kasuta visplit). Kuumuta saadud segu madalal temperatuuril kuni see pakseneb, ise samal ajal KOGU AEG segades (u 8 minutit). Jahuta toatemperatuurini ja seejärel külmkapis vähemalt 10-12 tundi. 

Sega juurde külmkapikülm mangopüree ja (vahustamata) koor. Valmista jäätisemasinaga jäätis. 
Sellest kogusest saab u 1 liiter jäätist.


Head maiustamist!!!

Allikas: perenaine.ee



2 kommentaari:

  1. Jäätisetervitused Tartust! Maani kummardus retseptide jagamise eest!

    VastaKustuta
  2. Tervitused-tervitused. Olen nüüd seda mangojäätist teinud viimased korrad nii, et lisan ainult pool mangopüree kogusest ja tuleb veelgi mõnusam kreemisem. Aga see maitse asi vast:)

    VastaKustuta