neljapäev, 16. jaanuar 2014

Sokolaadi-tsillikook

Ma leian, et ülimalt egoistlik oleks mittejagada ühte seni minu poolt maitstud kookidest parimat tsilli-sokolaadikoogi retsepti. Kuna koogis pole grammigi jahu, on kook eriti mõnusalt mahlane (seda siis poolsoojalt) ning mõnusalt tihke, kui lasta koogil külmkapis seista. Koogi sisse purustatud üks tublisti pirakas tsillikaun annab igale koogiampsule mõnusa terava järelmaitse ja lööb seest soojaks. Igati mõnus kook välitermomeetrit ja langevaid lumelärtsakaid aknast vaadates. 



Kuhjasin poolsooja koogi üle värskelt valminud vaniljejäätisega (ei mingit koonerdamist) ja raputasin (lahke) käega peale tsilli-kakao-kaneeli maitseainet. Kõrvale keskmisest üks kangem kohv (mis tasakaalustaks sokolaadi tugevat maitset) ja üks väga hea vestluskaaslane ning elult ei oskakski hetkel midagi muud tahta! Kogu seda maitse- ja meelenaudingute komplekti õnnestus edukalt läbiviia hästisujunud koostöö lastega, kes otsustasid just see lõuna teha mõnusalt pika une. Aitäh:) 

Retsepti leiate Toidutare.ee -st





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar